Hlavní obsah
Článek

Výpady kuchařů Roberta Mikluše a Míry Hejduka v gastronomické show Souboj titánů, kterou vysílá internetová televize Stream.cz, neberou konce. Jako by nestačilo, že se její dvě hvězdy v úvodním díle urážely před kamerami, ve druhém se jeden z kuchařů pustil nevybíravým způsobem do stravovacích návyků Čechů.

Tím, kdo neudržel emoce na uzdě, byl ortodoxní gurmet Mikluš, který prohrál první kolo diváckého hlasování. Chuť si ale hodlá napravit už ve druhém souboji. Podpořit ho v jeho snažení a boji za českou, ale dokonalou gastronomii můžete i vy. Stačí hlasovat dole pod článkem.

„Děkuju všem, co pro mě hlasovali. Je vidět, že diváci mají konečně jasno v tom, že jídlo není umělecký dílo, ale potrava, která má především zasytit,“ tetelil se blahem Míra Hejduk, který si v prvním kole exkluzivní gastronomické show Souboj titánů získal sympatie hlasujících poctivou rajskou. Svého soka Roberta Mikluše, proslulého tím, že si do své kuchyně nechává leteckými speciály dovážet prvotřídní ingredience z celého světa, tak porazil omáčkou z kečupu, vody a kolínek.

„Já si myslím, že to naopak dokazuje, že Čechům je úplně jedno, co jedí, hlavně když je to zadarmo. Takže největší úspěch by měl asi recept na smažený dřevěný piliny, a kdyby nebyly piliny, tak kovový špony, to je jedno. Hlavně když je na tom kečup,“ navezl se Mikluš do Čechů.

První prohranou bitvou ale válka o přízeň televizních diváků nekončí. Souboj titánů pokračuje druhým kolem, v němž oba rivalové tentokrát servírují steak. Mikluš, hájící v cooking show Luxus na talíři zákony vysoké gastronomie, zvolil tři čtvrtě kilogramový hovězí „plátek“ v kvalitě US Prime Beef za cenu dvou tisíc korun bez dopravy, který Hejduk neváhal okomentovat slovy: „Co to máš za baseballku?“

„Neprovokuj, nebo tě nakrájím jako ten šunkovej salám. Má úplně stejnou barvu jako ty, je zelenej jak hovado,“ odvětil Mikluš a poukázal přitom na jednu ze surovin, které jeho soupeř známý z pořadu Vaříme s Mírou použil v receptu na kuřecí steak zapečený s eidamem, šunkovým salámem a broskví.

Další peprnou názorovou výměnu doprovázející přípravu obou jídel můžete vidět v Souboji titánů na internetové televizi Stream.cz.  A o tom, čí steak je podle vás lepší, rozhodnout v anketě pod článkem.

Která variace na steak je lepší?
Míry Hejduka (z pořadu Vaříme s Mírou)
25,6 %
Roberta Mikluše (z pořadu Luxus na talíři)
74,4 %
Celkem hlasovalo 51556 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám