Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Svatební fotografie úspěšného režiséra polského původu Romana Polanského a herečky Sharon Tate jsou dnes už jen smutnou připomínkou jedné z nejtragičtějších událostí ve filmovém světě. Když se 20. ledna 1968 v Londýně tihle dva mladí lidé brali, nikdo nemohl tušit, že jejich manželská idyla potrvá sotva devatenáct měsíců.

Jiskra přeskočila, když se úspěšná modelka s hereckými ambicemi přijela do Anglie ucházet o roli ve filmu Ples upírů. Dostala hlavní roli a režiséra k tomu. Z románku mezi Sharon a Romanem, který měl v kuloárech pověst záletníka, se rozvinula láska jako trám. Nečekanou svatbou překvapili mnohé přátele. Na konci roku 1968 ohlásili šťastnou zprávu, že čekají dítě.

To se mělo narodit do hnízdečka lásky, které si mladí novomanželé pronajali na Cielo Drive s výhledem na Los Angeles. Sharon, nenarozené dítě i přátelé, kteří o ni v nepřítomnosti Romana pečovali (natáčel v Anglii a plánoval stihnout porod) v domě však nalezli krutou smrt.

V brzkých ranních hodinách 9. srpna 1969 přijeli k domu čtyři zfanatizovaní a zfetovaní členové skupiny Charlese Mansona vyzbrojeni pistolemi, provazy a noži. Těhotná Sharon byla ubodána a její nenarozený syn Richard Paul Polanski zemřel s ní.

Půvaby i herecký talent šestadvacetileté dívky, která byla v tisku několikrát titulována jako nejkrásnější herečka Hollywoodu, dnes připomíná především slavný film Ples upírů, který se u nás brzy dočká muzikálové podoby.

Konkurzy na role ve stejnojmenném muzikálu proběhnou 21. a 22. června v GoJa Music Hall na pražském Výstavišti. Zájemci si mohou stáhnout přihlášku na stránkách www.goja.cz. Kromě vyplněného dotazníku musí přiložit fotografii a mp3 nahrávku svého zpěvu. Pokud mají zájem o konkrétní roli, mají si na stránkách stáhnout podklady přímo k určité písni z Plesu upírů.

Reklama

Další články

Načítám