Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když v roce 1967 přijela nádherná herečka na konkurz k filmu Romana Polanského Ples upírů, původně ji odmítl jako rychlokvašku. Nakonec z toho ale byla láska jako trám a Sharon Tate dostala nejen hlavní roli, ale se světoznámým režisérem začala i žít.

Když se o rok později v Londýně brali, jejich vztahu nedávalo okolí kvůli režisérovým milostným románkům velkou šanci. Ale úspěšný pár zářil v Hollywoodu, Sharon otěhotněla a těšili se na miminko. Idyla ale skončila tím nejtragičtějším možným způsobem.

Po půlnoci 9. srpna 1969 do domu na Cielo Drive nad Los Angeles vtrhli zfanatizovaní příznivci sekty Charlese Mansona, kteří Sharon ve vysokém stupni těhotenství ubodali. 13. srpna byla Sharon i s mrtvým synem v náručí pohřbena. Bylo jí šestadvacet let.

Podle jednoho z nejslavnějších filmů, v němž Sharon Tate hrála, vznikl i stejnojmenný muzikál Ples upírů, který Roman Polanski režíroval. Světoznámé dílo přiveze do Prahy producent František Janeček (79).

Konkurz na muzikálové role proběhne 21. a 22. června v GoJa Music Hall na pražském Výstavišti. Zájemci si mohou stáhnout přihlášku na stránkách www.goja.cz. Kromě vyplněného dotazníku musí přiložit fotografii a mp3 nahrávku svého zpěvu. Pokud mají zájem o konkrétní roli, mají si na stránkách stáhnout podklady přímo k určité písni z Plesu upírů.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám