Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ne, o Ivaně Chýlkové (60) si nemyslíme nic zlého, to jen dramatik a režisér Patrik Hartl jí napsal, respektive si ji vybral do role nepříliš úspěšné herečky toužící po slávě ve hře 4 sestry. Chýlková se v ní jako Gábina divákům předvede premiérově 11. července na Letní scéně Vyšehrad (scéna divadla Studio DVA).

Vedle toho, že se Gábině v profesním životě nevede tak, jak by chtěla, ani co se týče toho soukromého, nedocházejí její představy naplnění. Často se zamilovává do nesprávných mužů, kterým aby se zalíbila, mění se k jejich obrazu. Tato vzplanutí ale nemají dlouhého trvání.

Hra je logicky o čtyřech sestrách, z nichž každá je originálem, často do extrému vyvedeným. Nejmladší Bibi v podání Bereniky Kohoutové je stále těhotná a neví s kým, Karin v pojetí Jany Strykové je hloupoučká manželka bohatého podnikatele, která touží po dítěti a po tom, aby se muž přestal věnovat jiným ženám a Maruška v podání Anky Šiškové je úřednicí v pojišťovně, která už roky neměla chlapa a touží po něm tak moc, že se nakonec spokojí s úplným pitomcem.

Mužský element pak bude na jevišti zastupovat Roman Štabrňák.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám