Hlavní obsah
Článek

Legenda britského filmu a divadla Angela Lansbury nepřestává udivovat svým životním elánem. Nejenže se za několik desetiletí téměř nezměnila, ale navíc je stále plně pracovně vytížená.

Uznávaná dáma se herectví věnuje už od 40. let minulého století, takže během své bohaté kariéry stačila posbírat sedm Zlatých glóbů a pět divadelních cen Tony. Není ovšem vyloučeno, že se sbírka jejích trofejí ještě rozroste. Angela se totiž chystá na Broadwayi účinkovat ve hře The Chalk Garden. Na newyorské scéně se naposledy objevila v roce 2012, takže jde o její pozdní comeback.

Představitelka spisovatelky Jessicy Fletcherové, která v letech 1984 - 1996 pomáhala odhalovat zločince v legendární krimiseriálu To je vražda, napsala, ze scény jen tak nezmizí. Britská Věc Makropulos před pár dny dorazila na setkání u příležitosti 25. výročí premiéry animovaného filmu Kráska a zvíře. Hlasem Angely v něm promluvila konvice Paní Pottsová.

Kráska a zvíře se příští rok dočká hraného remaku s Emmou Watson v hlavní roli. Místo Lansbury v něm diváci uslyší její neméně uznávanou kolegyni Emmu Thompson.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám