Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Největším snem všech kuchařů je podle Zdeňka Pohlreicha (67) kulinářské ocenění, sledovaný televizní pořad a vlastní sada nádobí. Jemu se tohle všechno splnilo. "Jsem ročník 1957, tak si můžete spočítat, jak dlouho mi to trvalo," řekl Super.cz na představení dalších kousků svého nádobí. Toho se už prodalo za miliónové částky.

"Jako první ale přijde ta dřina, ta bohužel trvá nejdéle. Existuje spousta teorií o tom, že někdo měl štěstí, anebo neměl štěstí. Já si to ale musel odmakat a to, že se mi třeba teď daří dobře až výborně, považuju za spravedlivou odměnu, protože jsem něco vydržel," dodal s tím, že je rád, že může být vzorem pro mladé kluky, kteří se díky němu také rozhodnou pro kuchařské řemeslo.

Sám je rád, že kuchařinu zvolil, i když to původně byla jen z nouze ctnost. "Byl jsem blbej a nevzali mě na střední školu. To nebylo jako dneska, kdy střední školu studují tisíce lidí, kteří by ji studovat ani neměli z řady důvodů. Někdo to dotáhl na střední školu, někdo na učňák. Myslím, že je úplně jedno, co děláte, když to děláte dobře. Můžete být zrovna tak dobrý hasič, kuchař anebo vědec," myslí si.

"Měl jsem samozřejmě období, kdy jsem s tím chtěl praštit. To mají asi všichni. Vždycky jsem měl ale dost zdravého rozumu, který mi říkal, že jsem se nic lepšího nenaučil a v životě se ani nic dalšího nenaučím. Hlavně mám ale tu práci rád, i když to zní jako klišé, jsem přesvědčený, že mám nejlepší povolání na světě," doplnil.

Pohlreich se pochlubil, že se můžeme těšit i na další televizní pořad. Tentokrát bude o zdravém stravování a výživových aspektech jídla. "Nevím, zda strava je ten správný pojem. Myslím si, že automaticky, když budeme kupovat kvalitní suroviny a budeme s nimi dobře zacházet, tak to musí být zdravý. I když úplně nezdravá jídla neexistují, nezdravé suroviny taky ne. Existuje jen jejich nezdravé množství. Leze mi krkem, jak se všichni bouchají do prsou, že mají zdravou stravu a přitom o ní vůbec nic nevědí," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám