Hlavní obsah
Článek

Kolem smrti českého fotografa celebrit Jiřího Bláhy (†55) je víc otazníků než odpovědí. Prý se s ním rozešla přítelkyně, a tak si sáhl na život. Údajně neměl na cestu zpátky do Česka a to ho dorazilo. Jenže se objevují i zdroje, které tvrdí, že vše mohlo být skutečně jinak!

„Ve čtvrtek byla provedena pitva, čeká se na pokyny z českého velvyslanectví, zda může dojít ke kremaci. Trochu zvláštní je, že někteří lidé na ni tak spěchají. Jako by doufali, že se tím zničí důkazy,“ řekl Super.cz zdroj, který je prý v kontaktu s vyšetřovateli v Tanzanii.

„Znám lidi, kolem kterých se tam pan Bláha pohyboval, a musím říct, že se dostal do hodně nebezpečné společnosti. Mohlo dojít k čemukoliv. Každopádně obecně řečeno: místní policie není na úrovni té české, takže by možná ani vražda nemusela být prokázána. Jistě by k tomu mohlo přispět i to, kdyby někdo postrčil obálku, aby se něco důležitého přehlédlo. To je tam podle mých zkušeností teoreticky možné,“ pokračuje zdroj, jehož identitu Super.cz zná.

Podle jeho zpráv připadá v úvahu i převoz těla na náklady státu do Česka a provedení nové pitvy. Případem by se tak zabývali čeští vyšetřovatelé. Podobně to bylo například v případě smrti dvou Češek v Egyptě, za což byl později odsouzen na 28 let Petr Kramný.

„Je zvláštní, že po Bláhovi nezbyl ani dopis na rozloučenou. Tanzanská policie zabavila jeho notebook a specialisté nyní budou zkoumat jeho obsah. K ruce mají českého překladatele, takže se dozví vše důležité,“ dodal.

Reklama

Další články

Načítám