Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Moderátorka Krimi zpráv na Primě Bára Kozáková se před třemi měsíci stala maminkou holčičky, které s partnerem dali jméno Amálka. I s dcerkou se zúčastnila Dne dětí v pražské ZOO, kam s kolegy z televize a také Terezou Maxovou přišla podpořit děti z azylových domů.

„Je smutné, že jsou u nás děti, pro něž jsou azylové domy zapotřebí. Na druhou stranu zaplaťpánbůh, že tyto domy existují, ve spoustě zemí nejsou a děti pak žijí na ulicích nebo v rodinách v hrozných podmínkách. Jsem rád, že jsme mohli dětem alespoň trochu zpříjemnit jejich svátek,“ uvedl taktéž účastný Martin Dejdar, kterého diváci Primy znají z Přístavu, a vzpomněl na své dětství. „My jsme Mezinárodní den dětí s rodiči nijak zvlášť neslavili, jako kluk jsem v tomto období vždycky spíš řešil to, že se blíží vysvědčení a občas jsem měl docela nervy z toho, jaké bude.“

„Dnešní den byl pro maminky a děti z azylových domů relax a odpočinek. Děti si odpoledne krásně užily a maminky doufám alespoň na chvíli zapomněly na své starosti. Jejich problémy to nevyřeší, ale takový den jim udělá radost. A ta je taky důležitá k životu,“ řekla Tereza Maxová.

Jediná z 'primáků', která s sebou měla vlastního potomka, byla právě Bára. „Teď když jsem se sama stala mámou, do dětských let se vracím, protože se znovu učím dětská říkadla, přijdou na řadu i pohádky,“ těší se.

Maminky s dětmi, které se dětského dne v zoo zúčastnily, jsou součástí projektu MADE BY, který realizuje Nadace Terezy Maxové dětem a Citi Foundation ve spolupráci se spolkem Otevřená budoucnost. Tento projekt, do nějž se zapojilo pět azylových domů, dává matkám šanci opět se postavit na vlastní nohy. Umožňuje jim vzdělání v oblasti finanční gramotnosti a pomáhá jim také zvýšit šance na uplatnění se na trhu práce.

Reklama

Další články

Načítám