Hlavní obsah
Článek

Národem velmi oblíbená bývalá televizní hlasatelka Marie Tomsová (63) má skvělé geny a také o sebe dbá, takže by jí její věk rozhodně nikdo nehádal. S touto sympatickou dámou jsme si povídali nejen o tom, co dělá pro svůj zevnějšek, ale narazili jsme i na její největší životní trauma, smrt syna.

Svůj výborný vzhled připisuje jen zčásti kosmetice, více ale aktivnímu přístupu k životu a také dětem.

„Mám mladé syny a musela jsem pro ně zůstat mladá, aby si jejich spolužáci nemysleli, že jsem jejich babička. A vynášet kluky do čtvrtého patra bez výtahu mělo také vliv. Povila jsem je ve velmi vysokém věku. Teď už to není neobvyklé, ale tehdy jsem byla velmi stará. Měla jsem je v letech 1989 a 1991, takže jsem rodila před čtyřicítkou. Neodkládala jsem je, ale nešlo to. Přišli jsme několik let předtím o dítě, byly tam i psychické zábrany, snažili jsme se o další, ale dlouho to nešlo,“ přiznala Super.cz Tomsová.

Ta se s touto nešťastnou životní epizodou, kdy přišla o pětiměsíčního syna Lukáška kvůli syndromu náhlého úmrtí, svěřila před časem i v pořadu 13. komnata.

„Bylo to strašně těžké rozhodování. Dlouho jsem to tutlala, brala jsem to jako soukromou věc, se kterou se nechci svěřovat. Pak mě přemluvili s tím, že mi to třeba pomůže. Nepomohlo. Pořád to bolí, ale život jde dál. Nedá se nic dělat. Žiju pro živé a nemohu se upínat na tohle smutné období,“ krčila rameny moderátorka, kterou si diváci pamatují nejen z jejích směn v televizi, ale také coby reportérku ve filmu Slunce, seno a pár facek.

A co dělá pro svoje zdraví? „Hraji volejbal, lyžuji, jezdíme do Itálie se senzační partou, což mě nabíjí na celý rok. V září také pravidelně jezdíme s kamarádkami cvičit k moři,“ uvedla Tomsová na otvíračce nové restaurace v pražském Karlíně.

Fanoušci ji mohou vídat na představení se synem Jana Wericha Jiřím Petráškem On a ona aneb Potkala jsem Wericha. Se Saskií Burešovou a Alexandrem Hemalou pak objíždí republiku s pořadem Hlasatelky v akci. Navíc moderuje přehlídky, dabuje dokumenty a namlouvá reklamy. „Snažím se žít naplno, mám radost ze života,“ dodala.

Související témata:
Trauma
Hlasatelka

Reklama

Další články

Načítám