Hlavní obsah
Článek

V roce 1994 se senzací oscarového ceremoniálu stala teprve jedenáctiletá Anna Paquin, jíž cennou hereckou trofej zajistila vedlejší role v dramatu Piano. Dětská hvězdička ve svém oboru zůstala i v dospělosti, ale fenomenální úspěch už nejspíš nikdy nezopakuje.

Nominace Anny Paquin (33) byla vnímána spíše symbolicky, ale nakonec si ze slavnostního ceremoniálu odnesla Oscara stejně jako za hlavní roli Holly Hunter, která v Pianu ztvárnila její němou matku. Talentovaná dívenka tehdy o cenu připravila herečky Emmu Thompson či Winonu Ryder.

Překvapivá držitelka Oscara se stala celosvětovou senzací a do svých filmů jí obsadili Steven Spielberg (Amistad) i Franco Zeffirelli (Jana Eyrová). O nabídky Anna nepřišla ani v období dospívání, kdy se stala součástí komiksové série X-Men. Jejím největším úspěchem posledních let je seriál True Blood: Pravá krev, který jí v roce 2009 přinesl Zlatý glóbus. Velké herecké příležitosti na stříbrném plátně se jí však vyhýbají.

Anna Paquin je od roku 2010 manželkou Stephena Moyera. S kolegou z upírského seriálu má tříletá dvojčata Charlieho a Poppy. Její muž si v předchozích vztazích stačil pořídit syna Billyho (15) a dceru Lilac (13).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám