Hlavní obsah
Článek

Děsivý příběh, který před dvěma lety otřásl americkým šoubyznysem, konečně dospěl k potrestání. Michael Jace (53) stráví nejspíš zbytek života ve vězení.

V květnu roku 2014 afroamerický herec plánoval sebevraždu, ale revolver nakonec namířil na svou manželku, kterou zastřelil před zraky jejich dvou synů. Jace se k brutálnímu činu přiznal, ale přesto trvalo dva roky, než losangeleský soud rozhodl o jeho vině.

Herec známý z filmů Forrest Gump a Planeta opic či seriálu Policejní odznak ve výpovědi tvrdil, že svou manželku podezíral z nevěry, k níž však neměl důkaz. Manželskou krizi vyřešil drastickým způsobem, čímž nejen pohřbil svou kariéru, ale odsoudil se k pokání v délce 40 let. Na svobodu se tak může dostat až jako třiadevadesátiletý stařík. Je však velmi nepravděpodobné, že by se tak vysokého věku ve vězení dožil.

Jace manželku postřelil do zad a poté zasáhl obě její nohy. April byla na místě mrtvá. „Když máš ráda běhání, tak utíkej do nebe,“ prohlásil vrah podle jeho desetiletého syna během střelby.

Podle hercova právníka měl Jace možnost u soudu vyjádřit svou lítost, ale této možnosti nevyužil kvůli respektu k pozůstalým.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám