Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvák Jakub Smolík (56) si během tenisu těžce poranil koleno. Praskl mu meniskus a přetrhl si křížový vaz. Musel tak podstoupit operaci.

„Byla to děsná bolest a málem mi vyhrkly slzy. Nikomu to nepřeju prožít. Ještě teď tři týdny po tom úrazu, když si na to vzpomenu, není mi nejlíp,“ úpěl na pokoji v Nemocnici Na Františku Smolík.

„Hráli jsme tenisovou čtyřhru. Já s Pepou Mladým proti Petru Jandovi a jeho parťákovi. Zápas to byl od začátku úplně jasný. Měli jsme převahu, a tu dříve narozenou a lenivější dvojku na druhé straně kurtu suverénně drtili. Jenže já jsem běhavka a lítám za míčkem hlava nehlava, a to se mi vymstilo. Noha mi podklouzla a bylo po sportovní radosti. No, polízanice dost drastická,“ popisoval z nemocničního lůžka zpěvák.

Jak uvedl, bolest se časem zmírnila, a tak naplánované koncerty nezrušil a vyhrával a zpíval s kapelou podle plánu. Na jeviště se přišoural o berlích a koncerty absolvoval vsedě na židli nebo na vozíku.

„Jakžtakž to šlo, ale žádná hitparáda to nebyla. Nakonec jsem se rozhodl, že se dám do rukou odborníků a nechám si koleno repasovat. Před krátkou dobou mě přivezli z operačního sálu a zanedlouho zase vyrazím zpět k domovu. A rozhodně se nemíním jen válet v peřinách,“ má jasno.

Hned v sobotu ho čeká vystoupení na Konopišti. „Prostě pojedu a vystoupím, jako by se nechumelilo. Ovšem zřejmě ještě na vozíku. Nechci pokoušet štěstěnu. Přeci jen koleno potřebuje čas, ale nenechám se jím moc omezovat,“ kategoricky uzavřel Jakub Smolík.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám