Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Od našeho posledního rozhovoru s Kateřinou Geislerovou sice neuplynulo příliš vody, módní návrhářka ale i tak stihla otěhotnět, porodit a oslavit synovy první narozeniny.

Designérka, která začínala s módou v Paříži a během svého působení v Čechách okouzlila nejen odbornou veřejnost, ale získala si celou řadu slavných zákaznic, otevřela na nové pražské adrese svůj showroom a její roztomilý syn Eliáš zde nemohl chybět.

Ptali jsme se dvorní návrhářky Simony Krainové (51), jestli ji mateřství neovlivnilo natolik, že by chtěla navrhnout kolekci pro děti, jak to udělala spousta jejích kolegyň. „Když vidím, jak je některé dětské oblečení neuvěřitelně nepraktické, tak si říkám, že vytvořím něco sama,” říká Kateřina.

Návrhářka je pověstná tím, že své modely předem neskicuje, ale přímo je vytváří na konkrétním nositeli nebo na krejčovské panně. Tento pracovní postup přípravu dětské kolekce dost komplikuje. „Když sama vytvořím nějakou věc, tak mám tendenci to zkoušet na sobě, nebo na někom, což není možné u malého dítěte. On nesnáší, když se musí oblékat a svlékat. Proto si myslím, že to u nás není reálné.”

Reklama

Další články

Načítám