Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Většina lidí zná Honzu Nedvěda coby folkového písničkáře. Ve skutečnosti ale existuje ještě úplně jiný zpěvák, který je nositelem stejného jména a příjmení. Frontman kapely Bek Ofis, zpěvák, kytarista a klávesista Honza Nedvěd, je třiatřicetiletým talentovaným hudebníkem.

Kromě působení v kapele stíhá navíc sólovou kariéru, vede vlastní firmu a cestuje po světě. Při jedné ze svých cest, konkrétně do španělské Andalusie, v místech, která jsou Mekkou pro kitesurfing a windsurfing, se rozhodl natočit klip k novému singlu.

Běžný postup muzikantů je, že napíší písničku, nějakou dobu si s ní ještě hrají, dolaďují, a když usoudí, že výsledek je přesně podle jejich představ, tak teprve natočí videoklip. Honza se toho ovšem nebojí a vzal to z druhého konce – ve Španělsku natočil nejdříve klip a hudbu a text doladil až ve své domovině, čímž pěkně zavařil nejen sám sobě, ale hlavně střihačskému týmu, který měl s přizpůsobením obrazu tempu písničky hromadu práce.

“Složit skladbu ve Španělsku znamená akceptovat místní pravidla a nikam tedy za žádných okolností nikdy nespěchat. Radši si užít sport, vlny, jídlo, drinky, poznávat nové lidi, prostě dokonalé léto,” vzpomíná Honza na natáčení a dodává: „V létě rád jezdím na jazykové kurzy a tentokrát jsem spojil příjemné s užitečným. Skládat muziku na pláži je nádhera,“ míní.

Klip k písničce Life Gets Better je tak doslova nabitý pohodovou letní atmosférou. Podívat se na něj můžete ve videu.

Reklama

Další články

Načítám