Hlavní obsah
Článek

Byl to šok pro všechny, kdo ho znali. Jiří Blahoslav Bláha (†55), fotograf, který v devadesátkách fotil řadu českých celebrit, pak se ale rozhodl cestovat a užívat si života, měl v noci z pátku na sobotu spáchat sebevraždu. Našli ho oběšeného v jeho pokoji v penzionu v Tanzánii.

Zprávu oznámil moderátor Luděk Hrzal, kterému prý muž naznačoval, že se něco chystá. „Říkal, že se už nikdy nevrátí,“ napsal.

Jiný jeho známý v diskusi k oznámení úmrtí tvrdí, že nemuselo jít o sebevraždu a negativně hovoří o Jirkově přítelkyni Janě. „Pokud se zítra neozvu, jsem mrtvej... Pozdravuj lid,i co známe na sociální síti,“ psal prý tři hodiny před smrtí kamarádovi.

„S Janinou je to na h***o... od začátku flámuje, pije a už zase kouří a chce prý být sama a volná... nedá si říct... do toho žárlí na tu holku, co jsem ji fotil... no peklo... ale to nějak dopadne a bude dobře... o Janě si to nech pro sebe... už tak dost prudí a dělá mi tu zle,“ psal prý Hrzánovi pár dní před smrtí Bláha.

Jaký vlastně muž, který začínal coby vizážista a po životní kapitole, kdy se živil coby fotograf, zkusil i práci lodního kapitána, byl?

„Jirku jsem znal víc jak dvacet let a jeho život byl krásný, už jenom tím, že byl neskutečně hodný, pracovitý a znal svět a dokázal o něm vyprávět hodiny a nikdo ani nehlesl,“ vzpomíná bývalý tanečník a také první manažer Ivety Bartošové Tomáš Gottlieb.

„Potkala jsem ho před mnoha lety, asi dvacet roků nazpátek mě fotil do časopisu Dívka.Málokoho z té doby si pamatuju, ale jeho ano. Měl neuvěřitelné charisma a byl hrozně vtipný. A ne, opravdu se mi nedvořil, byla jsem tehdy ještě jelito, takže jsem ho bohužel nezajímala. Je ho hrozná škoda,“ říká Eva Decastelo.

Reklama

Další články

Načítám