Hlavní obsah
Článek

Ačkoli ji trápí vážné zdravotní problémy, dostála svému slibu a vyrazila do společnosti. Věra Čáslavská svádí boj s rakovinou slinivky, ale ani to ji neodradilo od návštěvy letošního ročníku Sportovního dne seniorů, na kterém přislíbila svou účast.

„Mám dva týdny po chemoterapii a doktor mi řekl, že teď už musíme jen čekat, zda mi to pomohlo, či ne,” uvedla statečně sportovkyně, která navzdory všemu na své okolí vyzařovala pozitivní energii. „Mou největší oporou je mi má rodina,” nechala se slyšet Čáslavská.

„Jsem velmi pyšná, že se najde i mezi seniory tolik aktivních sportovců,” komentovala legendární česká sportovkyně bohulibý počin, v jehož organizaci má prsty fitness trenér a bývalý mistr světa ve sportovním aerobiku David Huf. „David dělá velmi záslužnou práci, když pořádá pro staré lidi něco tak pěkného a prospěšného,” říká Čáslavská.

Sedminásobná olympijská vítězka už dávno sešla ze sportovní dráhy. „Já osobně už sport nemám ráda. Vůbec aktivně nic nedělám,” říká paní Věra, ale zároveň uvádí: „Dostala jsem pozvání na olympiádu v Riu, tak uvidíme, zda se jí zúčastním přímo na místě. Teď si nejvíce užívám svých dvou krásných vnoučátek.”

Reklama

Další články

Načítám