Hlavní obsah
Článek

Vypadá to na nefalšovanou válku dědiců! Čtyři měsíce po smrti světoznámého architekta a designera Bořka Šípka (†65), který zemřel na následky rakoviny slinivky, začínají na povrch vyplavávat opravdu ošklivé věci. Syn zesnulého muže se pustil do Leony Machálkové (56) a drsně na ni zaútočil!

„Ke konci byl táta v nemocnici. Poslední 4 dny už nic nejedl ani nepil. Chodili jsme za ním s bráchou každý den, ke konci jsme tam zůstávali i přes noc,“ řekl magazínu Citylife Šípkův prvorozený syn Milan.

Pak přitvrdil. „Zajímavé bylo, že právě ten den – 13. února - do nemocnice přišla i Leona Machálková a s ní dva právníci a Bořkův kamarád Norbert Kostřica. Leona Machálková tam něco hodně nahlas probírala se sestřičkou a ti dva právníci se hádali. Šel jsem se podívat, co se děje, a vtom jsem uslyšel Dalibora, jak holandsky na tátu volá: Dýchej dýchej! To nejvážnější se právě odehrávalo a oni si toho vůbec nevšímali. Tatínek už nedýchal,“ obvinil Machálkovou a právníky mladý Šípek z necitlivého jednání. Jako by je nezajímalo, že se odehrává něco důležitějšího, než právní záležitosti, totiž odcházení na druhý břeh.

Machálková to samozřejmě vidí jinak a říká, že právníky skutečně přivedla, ale na výslovné přání Bořka Šípka, který je chtěl vidět. U bývalého druha prý byla denně a snažila se mu být oporou, jak jen mohla. A nynější vytahování špinavého prádla na veřejnosti vnímá jako začátek bitvy.

„Vnímám to jako útok dědiců na svého syna Artura a je mi to líto,“ řekla Expresu s tím, že ji to velmi ranilo. A odmítla i nařčení, že se nenamáhala pomáhat s pohřbem. Dospělí synové Bořka Šípka totiž prý umějí tak špatně česky, že kdyby jim nepomáhala s organizací, těžko by něco zařídili.

Reklama

Další články

Načítám