Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Před krátkou dobou absolvoval náročnou operaci, kdy mu lékaři měnili kolenní kloub za titanový. Dnes už ale bývalý československý atlet Imrich Bugár běhá jako kamzík. „Asi to byla únava materiálu. Za mou sportovní kariéru jsem prodělal desetitisíce hodů disků, je to rotační pohyb na betonu. Měl jsem prasklý meniskus a je možné, že se tam dostal úlomek kosti, který mi zničil kloub. Musel jsem na výměnu, dali mi titanové koleno,” nechal se slyšet Bugár.

Diskař, stříbrný z olympiády 1980 v Moskvě, mistr Evropy z roku 1982 a mistr světa z roku 1983 se zatím vyhýbá náročnějším sportům, ale nohu zatěžuje v posilovně. „Už sportovat nepotřebuju, dělám jen údržbu, aby mi nenarostly pivní svaly,” směje se Bugár.

Bývalý účastník StarDance letos nevynechal účast na Sportovním dnu seniorů. „Podepisuju karty, fotím se s účastníky, budu předávat ceny. Mám radost, že letos se účastní dvakrát víc lidí než loni,” těší se z hojné účasti seniorů Imrich Bugár, který už rok také patří mezi tuto skupinu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám