Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jeden z nejznámějších českých cvičitelů David Huf se ani ne před rokem stal dvojnásobným tatínkem. Jeho manželka Daniela mu v červenci porodila syna Daniela. David se nám přiznal, že před deseti lety, kdy se narodil jeho první potomek, příchod miminka do domácnosti přijímal s větší lehkostí. Ale užívá si to i nyní.

„Je to makačka. Před deseti lety nám přišel do domu první kluk, to bylo v pohodě. Ten desetiletý posun je znát, o to víc si to ale asi užívám,” říká David.

Jaké činnosti v péči o dítě zvládá? „Dělám, co je třeba. Vždycky jsme si se ženou starosti rozdělovali. Některým chlapům připadá přebalování žinantní, já to dělám rád, rád se starám o děti,” uvádí mistr světa ve sportovním aerobiku.

Davida Hufa jsme zastihli na Sportovních hrách seniorů v pražských Dejvicích. Organizaci sympatické akce měl někdejší idol sportovně založených dívek a žen na svědomí. „Lidé ve vyšším věku jsou vnímaní s despektem, ale já vím z vlastní zkušenosti, že jsou to naopak lidé aktivní, kteří touží poznávat a zažívat nové věci, tak jsme vytvořili projekt, který by měl upozornit na to, že stáří není nemoc, ale každý je starý tak, jak se cítí, a ne, jak se k němu přistupuje."

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám