Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Už třicet let působí na české hudební scéně oblíbená skupina Buty. Na vrcholu slávy byla tato původem ostravská kapela zejména v devadesátých letech.

Snad každý si pamatuje hitovky Mám jednu ruku dlouhou, František, Jednou ráno, Krtek či Nad stádem koní. Frontmanem Buty je zpěvák a kytarista Radek Pastrňák, jenž si zahrál také ve filmu Jana Svěráka Jízda. S přibývajícím věkem kdysi štíhlému Pastrňákovi naskakovalo jedno kilo navíc za druhým.

Dnes už se zakulatil natolik, že postupně začíná podobat Švejkovi. Pořádné břicho divákům ukázal i v pořadu Černá hvězda, kde vystoupil s kapelou Buty v rámci výročí 60 let ostravské televize.

„Naše miniaturní zločinecká organizace působí teprve 30 let a už nám to začíná skřípat, mně teda v krku, ale i tak nějak celkově,“ vtipkoval ještě před vystoupením dobře naladěný Pastrňák, který si ze své kulaťoučké postavy zjevně vůbec nic nedělá.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám