Hlavní obsah
Článek

Poslední týden se v rybářské branži nehovoří snad o ničem jiném, než o možná uměle vyvolané aféře kolem Jakuba Vágnera (42). Toho někteří obviňují, že si na pronajaté jezero Katlov nemravně pořídil ryby, které původně plavaly jinde. Dokonce jezero označují za rybí koncentrák. Co na to slavný rybář? Hlasujte v anketě na konci článku.

Mezi kapraři se obecně vnímá fakt, že někdo vyloví rybu a převeze ji do jiných vod, jako hrůznost horší, než je hrdelní zločin. Jakub se brání, že žádné ryby nikde neukradl, všechny poctivě nakoupil a od všech má faktury. Prý na rozdíl od jeho kritiků. A aféru bere jako tlak závistivců na zničení jeho i mistrovství světa v lovu kaprů, na jehož juniorské i seniorské verzi se podílí.

I kapr z Mušova, kterého lovil v pořadu na ČT2 a následně ho rybáři poznali na Katlově, se prý do jezera dostal náhodou. „Opravdu nakupuji stovky ryb, nemám šanci poznat, co je co za rybu. Navíc je většinou ani sám při nákupu nevidím, jsem často mimo republiku. Mí kolegové ale stále zarybňují průběžně,“ vysvětlil Super.cz.

Na námitky diskutérů na internetu, že jeho ryby mají být v zuboženém stavu, má jednoduchou odpověď. „Ti, co to píší, tu nemohli být. Ať přijedou a sami se přesvědčí. Katlov je naprosto top lokalita pro ryby. Když jsem ho připravoval, osel jsem ho pšenicí, udělal jsem z něj pole a pak se pšenice zaplavila. Rybám se díky dostatku přírodní potravy velmi daří. Přírůstek na váze čtyři kilogramy za poslední rok, to jinde nemají. Dnes tu rybáři vylovili patnáct kaprů, všichni byli nádherní, zdraví a čistí,“ má jasno Vágner.

Pro něj je nejdůležitější, aby ryby žily a i řvouni by prý udělali lépe, kdyby se snažili, aby ryby nekončily v tak hojném počtu v udírnách.

„Stejně se nejvíc vztekají ti, jejichž týmy se nedostaly na mistrovství světa v lovu kaprů. Snaží se to překazit i ostatním,“ věří.

A co říká na to, že se v souvislosti s „aférou“ řeší i to, že měl bez povolení a veterinární kontroly vypustit tunu pstruhů do Ohře?

„To už mi připadá jako úplný úlet, abych byl za toto bit. Místo toho, aby byli rádi, že se tohle u nás děje, zbytečně pindají. Jsou to nešťastní lidé, co sami dělají kulové, a jsou zlí. Každá ryba mi prošla rukama, byli to nádherní pstruzi v úžasné kondici,“ tvrdí Vágner, který už se ke skandálu dál nehodlá vracet.

Prý se mu od lidí v rybářské komunitě dostalo v drtivé většině případů obrovské podpory a anonymy na internetu nebude dál řešit. „Lidmi se zatměním mozku se nemá cenu zabývat,“ dodal.

Komu věříte v nové aféře okolo Jakuba Vágnera?
Jakubovi, od ostatních je to jen slepá závist
76,2 %
Jiným rybářům, praktiky Jakuba jsou podivné
15,2 %
Mám neutrální postoj
8,6 %
Celkem hlasovalo 63429 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám