Hlavní obsah
Článek

Pro herce Vladimíra Brabce (82), kterému už nikdy nikdo neodpáře nejslavnější roli charakterního kriminalisty Honzy v seriálu 30 případů majora Zemana, se po 61 letech manželství, kdy byl zvyklý každý den se probouzet vedle manželky Naděždy Brabcové (84), obrátil život vzhůru nohama.

Jeho žena má totiž tak pokročilé stádium Alzheimerovy nemoci, že ji museli vlastně už navždy hospitalizovat v bohnické psychiatrické léčebně.

Bývalá operní diva prý téměř začala být sama sobě nebezpečná, mívala i halucinace a tak přišel čas na nejtěžší rozhodnutí života její dcery Heleny Brabcové.

„Dostala se mimo realitu, je to pravda. Maminka je teď hlavně konečně v bezpečí. Rok jsem o tom uvažovala, rok života jsem věnovala tomu, že bych to zvrátila, ale bohužel to nebylo možné. Znalosti, jak o blízkého pečovat čtyřiadvacet hodin denně, si člověk načte, ale neměla jsem už sílu,“ řekla Super.cz Helena Brabcová k rozhodnutí přemístit maminku do psychiatrické léčebny. S otcem ji ale pravidelně navštěvuje.

Před rokem nechala pro matku a otce na zahradě svého domu na venkově postavit výměnek. Vladimír Brabec se díky pobytu v přírodě a na čerstvém vzduchu velmi rychle zotavil ze srdečního kolapsu. Za péči dcery je vděčný, sám říká, že ve svém věku a při snížené pohyblivosti už potřebuje mít nad sebou dozor.

Reklama

Další články

Načítám