Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V roce 1996 získala v pouhých devatenácti letech reprezentantka Venezuely Alicia Machado vysněný titul Miss Universe. Když se po svém triumfu s korunkou na hlavě těšila na své ‚vesmírné‘ kralování, ještě neměla tušení, co ji čeká...

Během poměrně krátké doby po získání titulu totiž Machado přibrala 18 kilogramů, za což se od majitele soutěže Donalda Trumpa dočkala urážlivých přezdívek a velmi nepříjemného mediálního honu na svou osobu, což u ní nakonec vyústilo i ve zdravotní potíže.

Dnes devětatřicetiletá Venezuelanka byla prý od Trumpa častována přezdívkami jako Miss prasátko, mašina přes jídlo či Miss domovnice, přičemž narážel pro změnu na její silný španělský akcent.

Machado připomíná i jeden potupný moment: „Řekla jsem prezidentce Miss Universe, mimochodem velmi milé dámě, že bych potřebovala nějaký čas na vzpamatování, odpočinek, cvičení a správný jídelníček. Poprosila jsem, zda by mi nemohl pomoci nějaký specialista, který by mi navrhl dietu a cvičební plán a bylo mi vyhověno. Odletěla jsem do jednoho hotelu v New Yorku. Den nato mě tam vzali do posilovny, kde mě překvapilo na 90 novinářů a fotografů. Byl tam i Donald Trump. Nemám ponětí, co se tam dělo. Bylo mi do breku se všemi těmi kamerami okolo. Řekla jsem mu, že to nechci dělat, on odpověděl, že ho to nezajímá.“

Následující den byl boj s váhou Miss Universe tématem číslo jedna snad všude. Trumpovy narážky a celý mediální humbuk zapříčily, že Machado pět let bojovala s bulimií i anorexií.

Bývalá královna krásy by tak republikánského kandidáta jako hlavu Spojených států viděla jen velmi nerada. „Samozřejmě to není hodný člověk. Je to tyran. Nesmí se stát prezidentem,“ má za sebe jasno Machado.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám