Hlavní obsah
Článek

Je za tím docela pořádná nevázanost pražských umělců, herců, zpěváků i dalších. A nejen mužů! Jak se Super.cz dozvěděl od důvěryhodného zdroje, pražští lékaři zůstávají překvapivě zírat na to, kolik známých osobností se musí léčit kvůli pohlavním chorobám!

„V Praze skoro vypukla lavina, je čím dál tím víc nakažených pacientů. A kolik celebrit! Lidé by se divili, ale samozřejmě dodržujeme lékařské tajemství. V době, kdy snad už každý ví o chorobě AIDS a v Česku v poslední době také roste počet nakažených virem HIV, jenž se samozřejmě nevyhýbá ani takzvaným celebritám, by se dalo čekat, že ze strachu se většina bude držet střídmosti. Ale jako by opak byl pravdou,“ prozradila Super.cz za slib zachování absolutní anonymity uznávaná česká lékařka, zabývající se infekčními chorobami.

Podle našich zpráv se ve velkém rozšířil například syfilis, kdysi známý jako příjice, což je nemoc, která se projevuje nejdřív vředem, v horším stadiu vyrážkou, bakterie může napadnout i kardiovaskulární či centrální nervový systém. Při dlouhodobém neléčení může dojít k nenávratnému poškození organismu.

Nemoc se léčí antibiotiky a nejčastěji se přenáší nechráněným pohlavním stykem, za určitých okolností ji, stejně jako kapavku, člověk může získat i pouhým polibkem.

„Ať už je pacient sebeznámější, pokud měl rizikový pohlavní styk, raději ať navštíví lékaře a nechá se vyšetřit. Může tak zamezit dalšímu šíření i mezi svými blízkými. Nejjistější je samozřejmě dodržování určitých zásad a provozování sexu jen v partnerském vztahu,“ uzavřela doktorka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám