Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nezáleží na tom, co a v jakém množství sní, její váha se nikdy nepohne směrem nahoru. Padesátiletá matka dvou dětí Carole French se drží celý svůj dospělý život na 38 kilogramech, a tak to zůstane až do její smrti. Carole z anglického Oldhamu je totiž jedním z údajných dvou lidí na světě, kterým bylo diagnostikováno onemocnění zvané muscular fibrositis disproportion, jež způsobuje, že se v těle neukládá tuk ani se nevytváří svalová hmota.

Žena je tak hubená, že si musí kupovat oblečení v dětském oddělení, jelikož i šaty nejmenší dámské velikosti z ní padají. Carole se navíc celý život potýká se zděšenými pohledy lidí a také se šikanou.

„Lidé se zastaví a zírají na mě a dokonce si mě i fotí, jako kdybych byla součástí nějaké podivné show. Je to opravdu nepříjemné. Dost lidí mi ale také říká, jaké mám štěstí, že jsem tak hubená, ale já bych si moc přála přibrat. Od té doby, co jsem dospívala, si lidé mysleli, že trpím anorexií, ale to bylo hodně daleko od pravdy,“ nechala se slyšet Carole.

„Jím jako kůň. Nikdy jsem nevynechala žádné jídlo a ráda si dopřávám pokrmy v čínských fast-foodech. Lidé dokážou být opravdu velice krutí. Vím, že vypadám jinak, ale nemám na výběr,“ dodala.

Angličanka se narodila s průměrnou porodní váhou, ale již v dětství bylo jasné, že není něco v pořádku, ve třinácti letech měla pouhých 25 kilogramů a byla tak výrazně drobnější, než její vrstevníci.

„Jsem neustále vyčerpaná, nemoci jako osteoporóza a artritida se u mě budou i nadále zhoršovat. Neexistuje žádná léčba, musela jsem se s tím naučit žít. Můj manžel Steve a synové Neil a Mark však říkají, že jsem perfektní taková, jaká jsem,“ uvedla French.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám