Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Blíží se léto – taky se už vidíte na dovolené? Přinášíme vám tipy na bezpečné destinace, kde vás čekají nezapomenutelné zážitky, ať už budete cestovat s partnerem, kamarády nebo s rodinou. Portál dovolena.cz od STUDENT AGENCY k.s. nabízí zájezdy od českých a také německých a rakouských cestovních kanceláří, které rozšířily svoje kapacity a mají na celé léto dostatek zájezdů za skvělé ceny.

Řecko – ostrovy se spoustou překvapení

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Řecké ostrovy patří mezi nejoblíbenější místa Čechů pro leteckou dovolenou. Na pohádkově krásných ostrovech najdete jedny z nejzajímavějších evropských památek, které dokládají slavnou historii Řecka jako kolébky antické civilizace. Řecko nabízí dobrou úroveň služeb, najdete zde vše od rodinných penzionů a apartmánů po luxusní hotely. Pro letošní léto vám doporučujeme třeba ostrovy Zakynthos, kde zažijete setkání s želvami Careta careta, nebo Korfu, zelený ostrov mnoha tváří. V Řecku si nenechejte ujít návštěvu taverny. Vyzkoušejte určitě pravé tzatziky a poseďte nad sklenkou ouza, to je anýzový likér destilovaný z vína a následně ochucený různými bylinkami, například anýzem.

Španělsko – pestrobarevná kráska

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Dovolená ve Španělsku, to je nabídka zážitků pro každého. Asi nejpopulárnější jsou Baleáry, kam za zábavou na Mallorku a Ibizu míří v sezóně mladí i rodiny s dětmi, před sezónou jsou pak ostrovy cílem sportovců nebo seniorů, kteří si užívají již teplého počasí na ostrovech. Na španělském pobřeží patří mezi nejpopulárnější destinace Costa Brava a Costa del Sol. Stále populárnější jsou pobyty na Kanárských ostrovech, každý je něčím výjimečný, a tak můžete na Gran Canarii obdivovat duny Maspalomas, které mají až 10 metrů a připomínají Saharu, nebo se vydat na Lanzarote, který nabízí desítky nádherných pláží, zároveň ale působí, díky dřívější vulkanické aktivitě, tajemně.

Turecko – výhodná dovolená pro celou rodinu

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Přemýšlíte, že na dovolenou vyrazíte ještě před prázdninami? V květnu a červnu je ideální volbou Turecko. V tuto dobu už převažuje teplé a slunečné počasí a ceny zájezdů jsou aktuálně velmi výhodné. Turecká riviéra je symbolem skvělé rodinné dovolené. Jednotlivé resorty se doslova předhánějí v nabídce vodních atrakcí a toboganů, které nadchnou děti i dospělé a strávit na nich můžete celé hodiny. Turecko v květnu či červnu je za skvělé ceny, a tak poměr cena/výkon v tomto období těžko jiná destinace překoná.

Rakousko – ráj pro rodiny s dětmi i sportovce

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Stále více Čechů objevuje kouzlo Rakouska v létě. Stezky v horách lákají milovníky turistiky i cyklistiky a všechny jsou upravené i pro výlety s kočárky. Ani v Rakousku se navíc nemusíte vzdát relaxace na prosluněné pláži. Vydejte se třeba ke korutanským jezerům, budete překvapeni průzračnou a hlavně velmi teplou vodou, koupání si užijete. Úžasnou dovolenou prožijete i ve Štýrsku, kde se nachází mimo jiné nejvýše položená stezka mezi korunami stromů v Evropě. Takzvaná Slunečná stezka nabízí dechberoucí výhledy na okolní krajinu. Rakousko nabízí skvělé služby od ubytování v apartmánech se snídaní po 3*/4* hotely se stravováním all inclusive.

Slovensko – ideální kombinace relaxace a aktivní dovolené

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Slovensko může podobně jako Rakousko nabídnout nádhernou přírodu. Vydejte se k našim východním sousedům objevovat třeba ledovcové vodopády, najdete jich tady zhruba dvě stovky. Nejvíce je jich ve Vysokých Tatrách. Kmeťov vodopád je s výškou 80 metrů tím nejvyšším, oslní vás ale také Vajanský vodopád nebo vodopád Skok s výškou 25 metrů. Z Vysokých Tater můžete zamířit do Popradu, kde najdete vyhlášená termální koupaliště. Po náročných túrách v přírodě Slovenského ráje je to skvělé místo pro regeneraci. Můžete si zde zaplavat, zařádit s dětmi na vodních atrakcích nebo si vyhradit čas sami na sebe na uvolňující bylinkové masáži. Záleží jen na vás.

Další články

Načítám