Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dnes osmnáctiletá Alice Mitchell z Canterbury je další z řady dívek, které toužily po postavě modelky. Její honba za ‚dokonalostí‘ ji ale, opět jako mnoho dalších, málem stála život. Alice se dostala do fáze, kdy za den pozřela pouze jednu lžíci jídla. Tu do sebe soukala i tři hodiny.

V nejhorším období její váha klesla na 32 kilogramů a tělesnou hmotnost kontrolovala i čtyřicetkrát denně v touze, že číslo bude ještě nižší.

Její tělo to samozřejmě nezvládlo a postupně začalo vypovídat službu. Dívce začaly selhávat orgány a lékaři ji postavili před životní volbu: buď se začne léčit a jíst, nebo do měsíce zemře.

Alice si naštěstí rady lékařů vzala k srdci. Dnes váží 57 kilo a věnuje se herectví a - paradoxně - také modelingu, kvůli kterému to před třemi lety všechno začalo. Britka mimo jiné začala psát i blog, ve kterém radí dívkám a ženám bojujícím se stejnou nemocí.

V dětství přitom trpěla opačným problémem, jako malá se přejídala, podle svých slov dokázala konzumací chipsů, sýrů, dortíků a čokolád spořádat až 4800 kcal denně.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám