Hlavní obsah
Článek

Jedna z nejvýraznějších postav Ordinace v růžové zahradě 2 Tomáš Zajíc přidělává jeho představiteli Braňovi Holičkovi (30) pořádné vrásky na čele. Někteří z lidí neunášejí, co za zlo jeho roli scenáristé předepsali a nebohému herci, který je v soukromí podle přátel hodný chlap, vyhrožují. Ale kdyby jen jemu, dokonce i manželce a jejich třem malinkým dětem, které s televizní seriálovou zábavou nemají opravdu nic společného.

Kdo sleduje nejpopulárnější český seriál pravidelně, ten se po setkání s jeho představitelem často neubrání pocitu překvapení. Na potkání zvířatům opravdu neukusuje hlavičky. „Snažím se. Lidé jsou zaskočeni tím, že je na ulici na potkání nebodám do břicha. Občas na mě ale reagují drsně. Parkuji třeba pravidelně na jednom místě a zrovna teď mi paní, která tam kasíruje, řekla, že uškrtit je mě málo. Naštěstí mi připadá, že když se se mnou setkají tváří v tvář, myslí to alespoň částečně ze srandy. Horší je to s internetovou anonymitou,“ myslí si herec slovenského původu.

Vlna odporu proti němu se zvedla zrovna nedávno při smrti jeho seriálové partnerky Stely Seifertové, kterou hrála Kamila Kikinčuková. Postava zdravotní sestřičky zemřela po drsné hádce s ním, když rozrušená havarovala a obrátila auto na střechu.

„Tomáš Zajíc za to nemohl přímo, ale už předtím dělal strašná svinstva, takže tímhle to vyvrcholilo. Záporné postavy jsou u diváků oblíbené, ale u Zajíce asi byly překročeny všechny meze, co jsou diváci ochotni tolerovat. Zrovna včera mi přišla zpráva, že na každou svini se vaří voda. Když jde o mě, tak to nějak přejdu, patří to k práci, ale nejdrsnější to bylo, když začaly útoky na mou skutečnou rodinu,“ zlobí se Braňo, který samozřejmě nechápe, jak někdo může tak silně prožívat smyšlený příběh v seriálu.

Když se provalilo, že se mu před čtyřmi měsíci narodila dvojčátka (kromě toho má tříletého syna) a zlounství jeho role v tu samou dobu dosahovalo vrcholu, přišlo mu strašně moc ubohých reakcí. „Bylo tam například to, že bych měl jít do plynu, včetně parchantů, které jsem zplodil s děvkou. To bylo opravdu už za hranou,“ popisuje Super.cz Braňo.

Holiček se nedávno stal tváří projektu Seznam.cz s názvem Seznam se bezpečně, který varuje před nástrahami, jež s sebou přináší nové možnosti informačních technologií. Ty přinesly nové způsoby zneužívání dětí.

„Můj tříletý syn Hugo už umí s tabletem minimálně stejně jako já. S vysvětlováním je potřeba začít velmi brzy. Děti je třeba upozornit na to, co jim hrozí. Je nutné, aby věděly, že virtuální svět se od toho skutečného liší. Jako otec tří dětí to vnímám velmi citlivě,“ dodává Braňo Holiček.

Reklama

Další články

Načítám