Hlavní obsah
Článek

Mezi diváky Ordinace v růžové zahradě 2 je postava Tomáše Zajíce, lékaře, kterého představuje slovenský herec, dabér a režisér Braňo Holiček, obrovsky nepopulární. Přitom v soukromí je tenhle mladý sympaťák naprostý pohodář. Super.cz se svěřil se zážitky před 17 lety, kdy ho balili pedofilové a snažili se mu dostat na kobylku.

„Ve třinácti letech jsem začínal ve filmu Král sokolů. Vypadal jsem tehdy jako malý klučík v kombinaci s roztomilou holčičkou. Takže jsem v té době skutečně měl pár zkušeností s tím, že se se mnou chtěli nějací takoví zvláštní lidé kontaktovat a sejít se. Jednomu se to dokonce i podařilo pod falešnou záminkou rozhovoru. Tvrdil, že je novinář. Nakonec se z něj vyklubal stalker,“ vybavuje si Holiček.

„Když jsme zjistili, že je to patologické, a navíc jsme věděli, že tuší, kde bydlím, bylo to nepříjemné. Nikdy naštěstí nedošlo k nějakému zásadnímu ohrožení, nicméně legrace to nebyla,“ říká herec.

Ten se i pod vlivem této osobní zkušenosti stal tváří projektu Seznam se bezpečně. Spolu s Benem Cristovaem pomáhají děti varovat před nástrahami světa internetu, na němž se třeba za dvanáctiletou vrstevnicí nic netušícího školáka může skrývat padesátiletý pedofil.

Projekt společnosti Seznam má děti naučit ubezpečit se o tom, s kým ve skutečnosti jednají, a hlavně je varovat před tím, aby své osobní údaje nebo nedej bože soukromé fotky sdíleli s cizími lidmi. Lehce se to totiž dá zneužít.

Reklama

Další články

Načítám