Hlavní obsah
Článek

Nejspíš si ji ještě pamatujete ze snímku Kolja, kde byla sváděna svým učitelem Zdeňkem Svěrákem (88) při hře na violoncello. Od natočení oscarového snímku uběhlo již dvacet let, ale slovenská herečka Silvia Šuvadová neztratila nic ze svého půvabu. My jsme se o tom mohli přesvědčit během její poslední návštěvy Prahy, kam půvabná herečka dorazila na kostýmní zkoušku k připravovanému natáčení klipu Janka Ledeckého (61).

Není příliš obvyklé setkat se se Šuvadovou v těchto zeměpisných šířkách, neboť trvale žije ve Spojených státech. „Už patnáct let působím v Los Angeles. Hraju tam v nezávislých filmech a točím reklamy. Život v LA mám velmi ráda, ale vždy se těším, když můžu pracovat v Evropě. Zejména s českými tvůrci spolupracuji velmi ráda, hrála jsem v Koljovi a díky tomu si mě před patnácti lety všiml americký režisér, což byl vlastně důvod mého odchodu do USA. Prahu mám velice ráda a do budoucna bych zde chtěla trávit mnohem více času,” říká Šuvadová a jedním dechem dodává: „Dokázala bych si představit, že budu svůj pracovní i soukromý čas dělit mezi LA a Prahu. Příběh videoklipu je velmi zajímavý a věřím, že zaujme českého i slovenského diváka.“

Milostný příběh rozehrávající téma písně Na konci duhy v těchto dnech Ledecký a Šuvadová natáčejí v italských Benátkách. „Janka Ledeckého jsem před lety slyšela zpívat Právě jsem se vrátil z Hollywoodu…Ta píseň byla moje hymna, vždy jsem ji poslouchala na zlepšení nálady a snila u toho. No a teď jsem přišla já až z Hollywoodu, abych mohla hrát v jeho klipu. Janka Ledeckého obdivuji jako zpěváka už dlouho a mám velkou radost, že si s ním můžu zahrát. Tato spolupráce je výjimečná i kvůli tomu, že režie se ujal Tomáš Krejčí, zkušený režisér, a že klip se bude točit jako krátký film,“ říká ke spolupráci Silvie.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám