Hlavní obsah
Článek

V jedné kavárně v Madridu si ji před třiceti lety vyhlédl samotný Pedro Almodóvar a pro její unikátní ‚picassovský‘ vzhled ji obsadil hned do několika svých filmů. Jednapadesátiletá španělská herečka a příležitostná modelka a zpěvačka Rossy de Palma je ovšem ve své domovině dodnes velice populární a na svém kontě má role ve více než padesátce filmů a seriálů. V Cannes si nenechala ujít premiéru dramatu Loving, na niž se dostavila ve velice prosvítajícím modelu.

Herečka narozená jako Rosa Elena García Echave ovšem nic neponechala náhodě a než přišla její chvilka pózování před fotografy, přímo na červeném koberci kontrolovala svůj zjev v kapesním zrcátku. Pleť se jí zřejmě nezdála dostatečně matná, a tak neváhala vytáhnout pudr s houbičkou a trošku si jím poprášit nos. To ovšem celému jejímu bizarnímu vystoupení na filmovém festivalu přidalo další punc originality.

Posledním filmovým počinem Rossy de Palmy je drama Julieta, z loňského roku pak stojí za zmínku akční komedie Anacleto: Agente secreto, v níž se zhostila hlavní ženské úlohy. Z Almodóvarových snímků zmiňme například Zákon touhy, Ženy na pokraji nervového zhroucení či Květ mého tajemství.

Reklama

Další články

Načítám