Hlavní obsah
Článek

Co mají kromě své profese společného herečky Simona Stašová (69) a Světlana Nálepková (63)? Nedávno obě navštívily meditační a buddhistický seminář, který vedl učitel Tsewang Norbu Viveka, jenž přijel na návštěvu z indického Ladakhu.

„Přednášku o buddhismu jsem s nadšením poslouchala, Vivek je skvělý učitel s hereckými schopnostmi, dokáže o životní energii a pozitivním myšlení vyprávět během jednoho víkendu a já si uvědomuji, že vše, co řekne, jsou pravdy, které mám někde uložené v paměti, a přemýšlím o nich během celého roku,” svěřila Super.cz Simona Stašová.

Světlana Nálepková již oblast Malého Tibetu v minulosti několikrát navštívila, zúčastnila se čtyřdenní meditace v tichu a vyučovala dramatickou výchovu ve škole v Mulbekhu. Simona se do daleké Indie zatím neodvážila.

„Minulý rok jsem si v brněnském Divadle Bolka Polívky padla do noty s bývalým ředitelem Láďou Krapkem, který do Indie každoročně jezdí. Nějakou dobu jsem koketovala s myšlenkou, že se tam spolu vydáme, ale odradily mne nadmořská výška a hygienické podmínky. Rozhodla jsem se tedy, že budu tuto oblast podporovat na dálku, návštěvu přenechám mladší Světlaně a budu jí jen tiše závidět,“ vyprávěla s úsměvem Simona, která se vzdala svého honoráře z divadelního představení Shirley Valentine, stejně jako její spolupracovníci a celé Divadlo Bolka Polívky, a předala celý výtěžek z prodaných lístků na stavbu školy organizaci Brontosauři v Himalájích.

Reklama

Další články

Načítám