Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ve věku 93 let navždy odešel jeden z nejobsazovanějších hollywoodských herců několika dekád William Schallert. Podle jeho syna Edwina zemřel v pondělí ve svém domě v losangeleském Pacific Palisades.

Schallert patří mezi herce, jejichž tvář je divákům obvykle známější než jméno. Jeho předlouhá filmografie čítá více než tři sta rolí ve filmech, televizních sériích či seriálech, i když mnohdy pouze epizodních.

Jeho filmovým debutem bylo drama Foxes of Harrow z roku 1947, pamatovat si jej můžete rovněž ze slavného muzikálu Zpívání v dešti (1952), filmů V žáru noci (1967), Beethowen 2 či z mnoha seriálů jako Star Trek, Maverick, Hawaii Five-O, Pohotovost, True Blood: Pravá krev a mnoha dalších.

Schallert byl několik let prezidentem televizních cen SAG a sám řadu hereckých ocenění získal. Byl ovšem nejen zasloužilým hercem, ale i otcem. S jedinou ženou svého života, herečkou Leah Waggner, zplodil čtyři potomky. Manželi byli od roku 1949 až do loňského roku, kdy zemřela.

Reklama

Další články

Načítám