Hlavní obsah
Článek

V neděli večer se ve Stockholmu konalo slavnostní zahájení Velké ceny Eurovize, které patří k nejočekávanějším událostem této hudební akce. Přestože slavnostní večer, jenž pokračoval recepcí na stockholmské radnici, vybízel k obléknutí velké večerní, ne všichni tak učinili. Outfity soutěžících byly velmi různorodé, většina z nich totiž zůstala ve stylu svých vystoupení a své prezentace zde na soutěži.

Německá zpěvačka Jamie-Lee se tak po červeném koberci procházela jako postavička z japonského komiksu, jehož je velkou fanynkou, česká reprezentantka Gabriela Gunčíková (30) oblékla jednoduché elegantní koktejlky, zpěvačka Samra z Ázerbájdžánu se blýskala v zelených minišatech s flitry, ZOË z Rakouska oblékla romantickou róbu a pánové většinou volili saka a kalhoty.

Největšími hvězdami na červeném koberci ale nebyli samotní soutěžící, ale moderátoři semifinálových večerů a finále - loňský vítěz Eurovize Måns Zelmerlöw a ve Švédsku populární herečka a moderátorka Petra Mede. Zabralo jim více než hodinu a půl, než z jednoho konce červeného koberce dorazili na druhý. Zaprvé proto, že byl dlouhý 94 metrů a zadruhé proto, že byl lemován fanoušky, novináři a fotografy, kteří žádali svou chvilku na rozhovor či selfie se svým oblíbencem.

Reklama

Další články

Načítám