Hlavní obsah
Článek

Marná sláva, už je to potvrzené u obou pohlaví: v Česku se rodí nejkrásnější lidé světa! Po vítězce Miss World 2006 Taťáně Kuchařové se nejhezčím na planetě stal i český chlap. A paradoxně ten, který v české soutěži krásy Muž roku skončil až druhý. Zapamatujte si jeho jméno: o Tomáši Martinkovi ještě uslyšíte!

Věčně usměvavý plavčík z Mostu, který mimochodem loni před finále vyhrál i hlasování Super.cz (takže máme prozíravé čtenáře), má až nakažlivý smích. A to tak, že nabručence svým pozitivním přístupem k životu nehorázně rozčiluje. Teď získal titul Mister Global 2016 v thajském Čiang Mai. Druhý skončil Thajec, třetí Španěl.

Prestižní soutěž mužské krásy, která svůj vliv chce využít k prosazení sebevědomí mužů, správného přístupu k životu a podporuje také inteligenci, vyhrál Tomáš jako první Čech v historii.

Na otázku, co udělá pro životní prostředí, odpověděl lehce. Omluvil se, že mluví málo anglicky, že ale přestal jezdit autem a vytáhl kolo, kterým se všude dopravuje. Tím všechny pobavil.

„Za Tomáše jsem moc šťastný. Máme opravdu krásné muže s charismatem a on to jen potvrzuje. Jeho nejde nemít rád, každý, kdo ho poznal, si ho musel zamilovat. Je tak bezprostřední a věčně se směje. Mám za něj velkou radost,“ řekl Super.cz šéf Muže roku David Novotný.

Ten vlastní licence na víc světových soutěží, v Mister International v roce 2011 skončil druhý jeho další svěřenec Martin Gardavský, Tomáš Dumbrovský byl loni třetí.

V roce 2010 byl druhý na Mister World Josef Karas, který tehdy vyhrál nultý ročník již zaniklé soutěže Mr. Czech. Šestým nejkrásnějším mužem světa se v roce 2013 stal Muž roku Antonín Beránek, který se pak stal celosvětově úspěšným modelem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám