Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Tak tohle možná vůbec nečekal! Moderátor Marek Eben (66) se o víkendu v Olomouci stal králem tamního Majálesu Markem prvním. Při inaugurační řeči si vtipně rýpl do Miloše Zemana a jeho tiskového mluvčího Jiřího Ovčáčka, ale asi netušil, že tím některé své dosavadní fanoušky znechutí! Hlasujte v anketě na konci článku.

Eben sice nikoho nejmenoval, ale všem bylo nad hlavu jasné, o kom je řeč. Prohlásil, že musí být zhovadilejší, než skuteční vládci, že je to ale vzhledem k jejich činům velmi těžké. A že si bude muset pořídit dva tiskové mluvčí. Jeden bude na hledání věcí, které nebude moci najít, druhý na řeči, které nikoho nezajímají. A že má poradce, avšak nikomu není nic do toho, jaké.

Dav se při poznámkách Ebena náramně bavil. I při té, že vyznamená všechny, kteří ho dostali na trůn (opět narážka na prezidenta). Jenže tím u svých některých bývalých obdivovatelů skončil.

„Byl jako jeden z mála nad věcí. Připadal mi chytrý. Mýlil jsem se!“ píše v diskusi na internetu jeden. Další neváhá použít drsnější označení. „Nestydí si vzít za besedu se seniory osmdesát tisíc. Je to dobytek,“ zlobí se.

„Kolik ti Válečku platí americká ambasáda?“ čílí se muž pod přezdívkou mamlas. „Okoukal se a potřebuje se zviditelnit. Právě to u lidí prohrál, už mu nebudou moci přijít na jméno,“ přidává se jiný diskutující.

Další do toho nechutně tahají i jeho manželku, která skončila na vozíčku. Možná že ale Marek Eben je nad věcí a netrápí se tím, že přijde o druh fanoušků, který si ve skutečnosti stejně nepřál mít.

Navíc existují i tací, kteří Marka Ebena chválí za to, s jakou elegancí jemnou kritiku vůči Hradu vyřkl, a nepokrytě mu fandí.

Líbilo se vám, jak Eben kritizoval prezidenta a jeho mluvčího?
Ano, byla to slušná satira, jakou umí jen Marek
65,4 %
Ne, tohle si neměl dovolit. Zklamal mě
32 %
Nemám na to názor
2,6 %
Celkem hlasovalo 174957 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám