Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Princ Charles s chotí Camillou ve středu uspořádali slavnostní recepci pro britské držitele nejvyššího filmového ocenění Oscar. Mimořádně hvězdná sešlost se konala v jednom z nejstarších londýnských paláců St James’s Palace. Účastnilo se jí 131 osobností pyšnících se cennou zlatou soškou od členů americké Akademie filmového umění a věd.

Od roku 1929, kdy se Ceny Akademie udělují, ji získalo v různých kategoriích již více než 300 Britů. Pozvánku do paláce na královskou recepci obdrželo celkem 131 osobností oceněných během posledních 45 let. Při této příležitosti vznikla i unikátní fotografie královského manželského páru se všemi zúčastněnými. Pozorní jedinci by mezi nimi mohli najít i osobnosti se šlechtických titulem, jako jsou Michael Caine, Judi Dench, Ben Kingsley, Maggie Smith, Tim Rice či Andrew Lloyd Webber.

Z dalších osobností jmenujme kupříkladu Colina Firtha, Emmu Thompson, Jeremyho Ironse, Vanessu Redgrave, Sama Smithe, Sama Mendese, Glendu Jackson, Marka Rylance, Hayley Mills či Jenny Beavan.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám