Hlavní obsah
Článek

Zdi bohnické léčebny o tomto víkendu na vlastní kůži poznala zpěvačka Lenka Nová (49). Nebyla v ní hospitalizovaná, její prostředí pouze využila k natáčení videoklipů ke své připravované desce 40, která spatří světlo světa na podzim.

Celé album otextoval Michal Horáček, se kterým Nová už několik let spolupracuje. Je tedy logické, že se o režii a výtvarnou stránku klipů postarala jeho žena Michaela Hořejší společně s kameramanem Martinem Šáchou.

Pilotní písní a klipem alba bude song Poslední noc. K písni Tenhle dopis prosím spal si Lenka sama napsala hudbu a klipem se doslova protančí. Pro první klip vybrala Michaela model z dílny Liběny Rochové, pro druhý klip sama navrhla a nechala vyrobit dvoje papírové šaty.

Natáčení bylo velmi náročné, a to nejen fyzicky. „Během tance na mě stříkali černou barvu, takže jsem měla jen dva pokusy na natočení závěrečné scény, během které byly šaty černou barvou zcela zničeny,“ říká pro Super.cz Lenka, která má za sebou rozpad manželství s kytaristou a otcem její dcery Michalem Pelantem.

„Cítím se asi nejsvobodněji ve svém životě. Už mám za sebou nějaké prohry, nějaké výhry, už mi věci nepřipadají tak fatální. Vím, že vše má nějaké řešení. Učím se žít přítomností, radovat se z každodenních drobných radostí, ne jen z dosažení dlouhodobých cílů. Taky fyzicky jsem na tom líp než dřív, cvičím jógu, běhám. Cítím se spokojeně,” říká rázně Lenka, která by s mladšími zpěvačkami prý neměnila. „Výhodou tohoto věku je také to, že už je o čem zpívat,” dodala závěrem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám