Hlavní obsah
Článek

Miluje ho snad celý národ a jeho konto to velmi významně pociťuje. Jen málokterý český umělec se může pyšnit výdělky jako on, jestli tedy vůbec někdo. Ostravský bard Jaromír Nohavica (70) je vyloženě továrna na peníze, hned dva letošní koncerty mu do peněženky přinesou milión korun a nejde zdaleka o jeho jediné příjmy! Hlasujte v anketě na konci článku.

„Všichni po mně chtějí podpis nebo prachy, proč se mnou nikdo nechce diskutovat o sonetech Karla Hynka Máchy?“ ptá se v jedné písni posluchači zbožňovaný Jarek, který dotazy na svůj majetek a výdělky rázně odmítá.

„Peníze nejsou v životě všechno. Když člověk peníze má, je to lepší, než když je nemá. A to je asi tak všechno,“ řekl Týdnu vyhýbavě.

Svoje daňové přiznání nezveřejní, leccos se dá ale spočítat. Nohavica za koncert bere od sto tisíc korun výše. Těch ho do července zatím čeká sedm (řadu jich letos už měl), další ještě ale pravděpodobně přibudou.

Jen za koncert v přírodním areálu ve Svojšicích, do kterého se vejde deset tisíc diváků a už je skoro vyprodáno, má mít dle odhadu honorář mezi jedním a dvěma milióny. Další milión mu má vynést podobné vystoupení v přírodním areálu v Polsku. Za koncerty v jeho ostravském klubu Heligonka utrží 450 tisíc korun. Do něj sice hodně investoval, peníze se ale rychle vracejí.

Slušně se prodávají i jeho alba. Za poslední desku Tak mě tu máš, již si vydal sám a fanoušci si jí rozebrali přes 37 tisíc kusů, prý dostal na honoráři víc jak tři milióny korun. A pak že vydávat cédéčka se dnes nevyplatí!

Pak jsou tu tantiémy. Od společností Intergram (coby zpěvák) a OSA (coby textař a skladatel) údajně ročně dostává půl miliónu korun, ne-li víc.

„Na příštím daňovém přiznání Nohavici se určitě objeví sedm nul,“ myslí si časopis. Hrubým odhadem si jen tento rok přijde na pět miliónů korun, může jít ale i o dost vyšší částku. Kdo však rozdává lidem kolem sebe tolik radosti, ten si také zaslouží mimořádné příjmy.

Jakou píseň Nohavici máte nejradši?
Darmoděj
4,6 %
Kometa
21,6 %
Mám jizvu na rtu
15,6 %
Mikymauz
1,9 %
Milionář
6,5 %
Pane prezidente
34,7 %
Přítel
2 %
Zatímco se koupeš
5,2 %
Zítra ráno v pět
7,9 %
Celkem hlasovalo 82431 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám