Hlavní obsah
Článek

Romana Svobodu mají diváci spojeného především s pořadem Na stopě, ve kterém už šestnáctým rokem hledá s pomocí diváků lumpy a darebáky, kteří kašlou na zákon a vyhýbají se policistům, nebo dokonce i vězení. I jeho běžný život je ale na setkání s nejrůznějšími kriminálními živly docela pestrý.

„Není to úplně tak, že bych jezdil po republice a snažil se jako seriálový detektiv hledat zločince sám na vlastní pěst. To fakt ne,“ směje se Roman, o kterém si často lidé myslí, že je něco jako poloviční policista.

„Ta má role je docela zodpovědná a náročná. Poctiví, většinou starší lidé mají pocit, že jim můžu pomoci ve všem. Na druhou stranu někteří, kteří prošli kriminálem a poznají mě třeba na ulici nebo v obchodě, mě berou zase jako svého kámoše, někoho důvěrně známého, vlastně úplně nelogicky jako někoho, kdo je na jejich lodi,“ říká moderátor.

V minulosti už za ním běhal šílenec s nožem v ruce, z poslední doby má zase zážitek z cest, kdy narazil u silnice na chlapíka, o kterém měl okamžitě jasno, že je to podvodník, který stopuje řidiče s vymyšlenou historkou, aby od nich vymámil peníze.

„Toho chlapa jsem naštěstí natočil na kameru v autě, okamžitě jsem volal policajty, byli tam během několika vteřin, bohužel jim ale stačil upláchnout,“ krčí Roman rameny. „O několik dní později jsem natáčel s paní, která měla obdobnou zkušenost, ta se dokonce bála o svou malou dceru, ten chlap se jim natlačil přes okýnko do auta, něco na ni nesrozumitelně vykřikoval, šermoval rukama, nebylo to pro ni vůbec příjemné,“ dodává.

„Ty mé záběry určitě v nejbližší době pustím i v pořadu Na stopě, takových šmejdů je po republice každý rok hodně. Přijedou odněkud z jižní Evropy nebo z Rumunska, oberou o peníze a šperky hromadu lidí, a zmizí v některé z dalších zemí Evropy. Každý rok se to bohužel opakuje,“ uzavřel moderátor.

Reklama

Další články

Načítám