Hlavní obsah
Článek

Cenzoři si vyslechli tolik nadávek, že by jich ani při průměrném fotbalovém utkání takové množství neslyšeli! Pracovníci Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, která dohlíží i na mravy v éteru, přísně vytkli České televizi, že si dovolila odvysílat Lvy ověnčený snímek Kobry a užovky před dvaadvacátou hodinou.

Film, v němž se vytáhli bratři Matěj a Kryštof Hádkové, totiž obsahuje vulgarismy, takže by podle stále platného zákona neměl jít před desátou hodinou večerní.

Sprosťáren je ve snímku celkem čtyřiatřicet, z toho šestkrát třeba hanlivé označení pro ženu lehčích mravů, osm týkajících se pohlavních orgánů a třináct obsahujících vyměšování.

Česká televize dostala výtku a příkaz, aby zjednala nápravu do sedmi dnů. Jestli má z mozků diváků, kteří film na Jedničce viděli, nějak vulgarity vymazat, nebo jak má nápravu zjednat, k tomu už se Rada nevyjádřila.

Politici chystají už delší dobu zákon, který by zákaz sprosťáren úplně zrušil. Do té doby se ale musí příslušný orgán podobným zbytečnostem věnovat. Ještě že České televizi žádná sankce za odvysílání filmu v „nevhodnou dobu“ nehrozí.

Reklama

Další články

Načítám