Hlavní obsah
Článek

Rozhodla se naprosto se vším všudy vypořádat se svou minulostí, a když už šla s kůží na trh v podobě knížky o své rakovině, otevřela v ní i jednu bolavou ránu v podobě nevěry v manželství. Manželka Zdeňka Pohlreicha (67) se před lety, ještě před seznámením se s uznávaným českým kuchařem, bláznivě zamilovala do tehdy patnáctiletého Filipa, který ale rok na to tragicky a za záhadných okolností zemřel.

„Tenhle románek jsem si prožila ještě v prvním manželství. Ano, šlo o nevěru. Já podlehla lásce, i když jsem věděla, že je iracionální a nemá budoucnost. Je to možná odsouzeníhodné, ale já tehdy poprvé udělala něco, co jsem opravdu chtěla. Duše se vzbouřila, emoce se zvířily, a protože sexuální energie je nejsilnější ze všech, nakrátko zvítězila,“ vzpomíná ve své knize.

Prý se kvůli své touze vinila a neustále se zmítala mezi láskou a jejím odpíráním. „Po dvou měsících totálního emočního vyčerpání jsem se zhroutila,“ vybavuje si Zdeňka Pohlreich, jak skončila v křeči v koupelně na podlaze. Psycholog jí pak pomohl ukončit vztah, díky čemuž si zachránila manželství a narodil se jí druhý syn. Rok na to se však stejně rozváděla.

Během léčby rakoviny totálně překopala svoje životní hodnoty, začala se velmi zajímat o duchovno a dnes si myslí, že když tehdy po konci románku musela na odstranění dělohy kvůli rakovině děložního čípku, byl to jednak signál toho, že se blíží budoucí smrtelná hrozba, navíc to tak mělo být, protože svého muže už nemilovala a neměla mu dát další dítě. Navíc vyslovila myšlenku, že pokud by ve vztahu s mladíkem pokračovala, možná by naopak nedávno boj s rakovinou prsu nemusela vůbec podstoupit.

Po vydání knihy Zdeňku Pohlreich už někteří lidé začali obviňovat z toho, že na ní vydělává slušné peníze, a že by své zkušenosti, stejně jako řada jiných bývalých pacientů, měla poskytnout zadarmo. „Kniha je celá v mé režii, vydala ji naše firma, takže se o výdělku nedá vůbec mluvit, možná jsme v lehkém mínusu. Chtěla jsem, aby byla pěkná, takže je i na super papíru,“ vysvětlila Super.cz Zdeňka, proč se tak nestalo.

Sama je za rakovinu vděčná, vesmír jí prý vrátil živou duši a dokáže si nyní plnými doušky vychutnávat každý přítomný okamžik svého bytí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám