Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Napsala knihu, v níž jsou pasáže, které by někteří mohli považovat za projev až bláznovství. Manželka kuchařské celebrity Zdeňka Pohlreicha (66) v ní popisuje, jak se kvůli rakovině prsu, které neustále dokola děkuje za signál k prozření, od základu změnila v duchovní a ve všech ohledech šťastnou bytost. Sám kuchař je ale v těchto věcech skeptik. Nebojí se snad, že u jeho ženy proběhla až moc velká přeměna?

Sama Zdeňka Pohlreich přiznává, že její muž ne všechno, v co ona věří, bere za své. „Nevadí mi, že je skeptický ke všemu, co tady píši. Já vím, že v hloubi jeho duše je místo na úvahu o posmrtném životě a o vesmíru. Vím, že ač je realista, cítí i to, co prožívám já. Vibrace mé duše ladí i tu jeho,“ tvrdí v knize Zprávy z nitra, která nedávno vyšla a má pomoci lidem k poznání sebe sama, ale také poradit pacientům, jak se s rakovinou co nejlépe poprat a nakonec ji přeprat.

Pohlreich si paradoxně pomyslné vlasy zděšením netrhá. Všechen ten přebytek neměřitelného duchovna v jejím novém životě toleruje a chápe. Vnímal hlavně to, že všechno, co jí ulehčí boj s rakovinou, je správně. „V této situaci mi byl rozum k ničemu. Můj postoj byl takový, že jestli jí to pomůže, může dělat cokoliv. Není to úplně podle mých představ, ale jestli to má být víra, co uzdravuje, tak je všechno povolené,“ řekl Zdeněk Super.cz s tím, že dle jeho názoru manželce pomohla hlavně psychika.

Jeho přístup k duchovním věcem se ale nezměnil. „Neznám na to odpověď. V podstatě jsem bezvěrec a to má své důvody. Jsem příliš praktický na to, abych se k tomu mohl vyjádřit. Jestli ale někdo v uvozovkách řečeno věří na duchy, ať to dělá. Má na to svaté právo,“ myslí si.

Cesta jeho choti za poznáním sebe sama prý byla fascinující. „Je pravda, že se hodně změnila. A tím myslím k lepšímu. Nemám rád kecy o pokoře a podobných věcech, ale něco na tom je. Blbá zkušenost je holt cennější než ta dobrá. Tím ale neříkám, že bych někomu přál, aby si musel prožít to, co my, to v žádném případě,“ dodal Pohlreich.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám