Hlavní obsah
Článek

Manželka známého kuchaře Zdeňka Pohlreicha (66) se rozhodla napsat o rakovině prsu, z níž se rok a půl léčila, knihu. Zdeňka Pohlreichová (66) ji nazvala Zprávy z nitra a je v ní velmi otevřená.

"Kniha je to o přeměně osoby a o tom, co se mnou ta rakovina za rok a půl provedla. Jsou tam i věci z rodiny, bolesti z dětství, psala jsem o tom, jak můj otec pil i o jeho smrti. Je tam všechno, co mne trápilo celý život," svěřila.

"Díky rakovině jsem zjistila, jak mám úžasnou rodinu. Trochu jsem na ně předtím kašlala. Byla jsem v jednom kole, jela jsem na výkony, neuměla jsem se zastavit. A v tom kalupu někdy přehlídnete to, jak úžasnou rodinu máte, a na ty blízké jste nejzlejší, dalo by se říct," mínila.

Na druhou stranu čeho je moc, toho je příliš. "Když jsem byla nemocná, všichni mi pomáhali, ale máte pravdu, že pak už mi lezli i na nervy. Po druhé chemoterapii jsem manželovi řekla, ať na mě nebere ohled a normálně pracuje. I když mi všichni pomáhali, nakonec to dopadlo tak, že jsem to všechno zvládala sama, protože jsem to tak chtěla," svěřila.

Během nemoci si také začala dávat dohromady zanedbanou psychiku. "Pro mne byla rakovina vlastně dar. Všimla jsem si toho, že rakovina postihuje víc vyspělé duše, řekla bych. Je to vyspělá duše, která je pracovitá, je velmi obětavá pro ostatní, ale nemá se sama ráda. A to je obrovský průšvih a problém v životě. Život by měl být o tom, že nejlepší vztah by měl mít člověk sám se sebou," řekla Pohlreichová, která přiznala, že před onemocněním trpěla depresemi, které neléčila, a dokonce pomýšlela na sebevraždu.

Nyní už se cítí skvěle. "Našla jsem sama sebe a jsem tak šťastná. Dělám věci, které mě baví a vždycky jsem je chtěla dělat, a nemůžu si vysvětlit, proč jsem je nedělala a dělala jiné, které jsem dělat vlastně vůbec nechtěla, jen mě k nim nutila společnost, konvence nebo rodina. Přihlásila jsem se třeba na deset lekcí baletu, maluju, čtu," vypočítala.

Chystá se i na plastiku. "Bude mne operovat pan doktor Libor Kmenta, který dnes přišel i na křest knihy. On už mi vlastně s další paní doktorkou dělal odebrání celého prsu. Ta operace dopadla výborně a já mu věřím. Když mi ho jednou vzal, tak mi ho zase vrátí," smála se Zdeňka Pohlreichová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám