Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Kontroverzní příběh dvaatřicetiletého Rodriga Alvese, který od roku 2004 pravidelně navštěvuje kliniky plastické chirurgie s cílem stát se lidským Kenem, má další pokračování. Po komplikacích spojených s jeho poslední operací nosu (již sedmou), kdy se mu začala rozpadat tkáň v nose a okolo něj, podstoupí Alves operaci další. Mladému muži pocházejícímu z brazilského Sao Paula a nyní žijícímu v Londýně plánovaný zákrok bude hradit stát.

Alves přitom v minulosti za veškeré procedury zaplatil v přepočtu už více než deset miliónů korun. Po jeho únorových zdravotních potížích, kdy se mu v nose tvořila díra kvůli nepřijaté chrupavce od dárce a těžké infekci požírající i okolní tkáň, muž absolvuje složitou operaci za závratných 50 tisíc liber, tedy 1,73 miliónu korun.

K nevoli většiny Britů budou náklady hrazeny prostřednictvím NHS, tedy z veřejného integrovaného modelu státního zdravotnictví, které je financované z daní obyvatelstva.

Minulý týden byl muž pracující v Anglii jako steward hospitalizován s nekrózou, kdy mu postupně odumírala obličejová tkáň. Po léčbě antibiotiky je tak v plánu desetihodinová operace, při níž mu bude náhradní nos vymodelován z chrupavky odejmuté z oblasti jeho žeber.

Plastikami posedlému muži se prý momentálně velice špatně dýchá, cítí se příšerně a doufá, že zákrok proběhne co nejdřív. Je si ale vědom, že tím popudí spoustu lidí. „Vím, že jsem se nenarodil v této zemi, ale pracuji tady, platím zde daně a mám britský pas, takže mám nárok na pomoc od NHS,“ tvrdí Alves.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám