Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Přesně před dvěma lety zůstala kolem poledne celá republika v šoku, když se dozvěděla, že kdysi velmi populární zpěvačka a v posledních letech svého života spíš smutný odlesk vlastní padlé slávy Iveta Bartošová (†48) skočila v domovské Uhříněvsi pod vlak. Zatímco skuteční fanoušci si Ivetu pietně připomínají její hudbou, jsou tací, kteří její památku neustále hanobí!

Na prvním místě pomyslného žebříčku ostud je samozřejmě Josef Rychtář (65), který sám sebe obšťastnil titulem „národní vdovec“. Na povel se dokáže před kamerami dojmout a litovat tragické ztráty své zesnulé manželky (slova má, moje a já patří v žebříčku jeho výraziva k těm nejvíc používaným), jenže jeho chování před i po smrti Bartošové mu nadělalo tak strašně nepřátel, že ho lituje snad jen jeho syn Honza.

Každý jiný by dávno pochopil, že je nejlepší čas stáhnout se do ústraní a tam dožít v klidu, když ne v hanbě, jenže Rychtáře jako by skandály přitahovaly, takže sem tam podráždí rozjitřené nervy fandů tak troufalými prohlášeními, až z toho zůstává rozum stát. Nejčastěji se zle otírá o největší oběť smrti Ivety, jejího syna Artura, o kterém neomaleně tvrdí, že nedbal maminčina přání a jde proti nim (například tím, že prodal pro Bartošovou prokletou vilu).

Největší hulvát v českém šoubyznysu si zkrátka nedá pokoj a jen jednou ročně na výročí úmrtí se bude chovat pietně, aby pak zase pošpinil památku své sedmiměsíční ženy dalšími neurvalými kroky.

Další v pořadí jsou všichni, kteří se po smrti Ivety vyrojili s tvrzeními, jací s ní byli největší kamarádi a přihřívají si na ní polívčičku. Trochu víc přemýšlet by měl i Zdeněk Macura (49), který se sice snaží pomáhat násilím ohroženým ženám, sem tam ale vytáhne vzpomínku na Bartošovou a na její údajné týrání Rychtářem, což je sice všechno hezké, po smrti zpěvačky a ukončení vyšetřování tím ale ničemu nepomůže.

Naštěstí většinu lidí zajímá stejně Ivetin zpěv a uctívají její památku jejími písněmi. A tak by to mělo být i dále, když její nemocná a zdevastovaná duše se dobrovolně rozhodla před dvěma lety opustit tento svět...

Reklama

Další články

Načítám