Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Kapela Mirai se do podvědomí posluchačů zavrtala před rokem debutovým singlem Dítě robotí, a posléze hitem Cesta z města. Následovala řada hudebních vystoupení a také spolupráce se skupinou Kryštof na jejím halovém Srdcebeat tour. Nyní parta ze severní Moravy přichází s novým singlem Divadlo a jeho ‚filmovým‘ videoklipem s pohádkově tajemnou atmosférou.

„Divadlo je naše možná nejsrdcovější píseň a věříme v její sílu. Píseň je o tom, že člověk má někdy více rolí a musí hrát takové svoje životní divadlo,“ vysvětluje spoluautor singlu a frontman kapely Mirai Navrátil.

Klip se natáčel v západních Čechách. „Pro natáčení pohádkového videoklipu jsme si zvolili architekturu a lesy v okolí Mariánských Lázní, včetně zámku Kynžvart a nádherného sálu Miramonte. Tato destinace není tolik filmařsky profláklá jako různé reálie v okolí Prahy. Kluci to tudíž měli ze severovýchodu Moravy až na západ pěknou dálku,“ podotýká režisér klipu Ondřej Urbanec, jenž při filmování použil stejnou značku kamery jako tvůrci oskarového filmu s Leonardem DiCapriem Revenant – Zmrtvýchvstání.

„Natáčeli jsme v epickém opuštěném sále s proskleným stropem. Později jsme dokonce zjistili, že to v minulosti byl nevěstinec,“ popisuje Šimon Bílý, bubeník a spoluautor písně, a dodává: „Natáčení byl pro nás zážitek a s Ondrou Urbancem byla úžasná spolupráce. Z výsledku jsme nadšeni a těšíme se na reakce fanoušků.“

Spolu s kapelou si ve videoklipu zahrál (na piano) také jejich stálý host Krystián Danel, osudovou lásku hlavního hrdiny ztvárnila Vindy Krejčí.

Kapela má zaplněný koncertní kalendář na letní sezónu a chystá první turné.

Reklama

Další články

Načítám