Hlavní obsah
Článek

Iveta Bartošová (†48) pláče na terase domu v Říčanech u Prahy, kde našla dočasný azyl. Když úřady svěřily jejího syna Artura dočasně do péče jeho otce Ladislava Štaidla, konečně si uvědomila, že si za to může i ona sama. "Udělala jsem chyby a za ty pykám," uvedla.

"Opravdu mě strašně mrzí, že Artur nemůže být se mnou. Nemůžu mu teď dát to, co by si zasloužil. Řekl mi: Víš mami, u táty mám jistotu, že mi koupí aspoň obaly na sešity do školy. A tu u tebe nemám. A má pravdu. Já mu teď nemůžu dát ani ty obaly," přiznala s pláčem Blesku. Že by v rozhodnutí úřadů mohlo hrát roli i něco jiného než nedostatek financí, si ale doposud nepřipouští.

Právník Ladislava Štaidla Bartošovou uklidňuje s tím, že o svého syna definitivně nepřijde. "Artur byl svěřen do výživy a výchovy otce, ale s matkou by syn byl dál v co nejširším kontaktu. Artur je velmi rozumný chlapec a svou matku miluje nade vše. Podle mého názoru by tedy styk s matkou neměl být nijak soudem upravován," řekl Josef Lžičař.

"Důležité je, že zázemí bude mít Artur u otce," dodal. Aby se o něj starala Iveta, nepřichází podle něj v úvahu. "Když potřebuje od milence i nakrmit, těžko se může starat o syna," upřesnil.

Styku Bartošové se synem pomůže i to, že ačkoli bude Artur bydlet u otce na Praze 2, nadále bude chodit do školy v Uhříněvsi, kde je zvyklý a Iveta tam bydlí. Denně jej tam bude vozit Štaidlův řidič.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám