Hlavní obsah
Článek

Většinou jsou modelky k vidění na přehlídkových molech nebo při významných společenských událostech, ale tentokrát se čtyřčlenný tým s názvem Modelky na útěku ve složení Tereza Skoumalová (33), Monika Leová (32), Eva Čerešňáková (29) a Hana Věrná (26) rozhodl zdolat Pražskou štafetu. Každou z dívek čekal pětikilometrový úsek a celkovou trať 20 kilometrů uběhly modelky za 1 hodinu, 43 minut a 41 sekund.

„Přemluvit ostatní modelky k běhu a účasti v závodu nebylo vůbec složité. Mají ke sportu kladný vztah a naopak bylo mnoha jiným holkám líto, že jim to časově nevycházelo. Ať už kvůli práci či škole,“ prozradila Eva Čerešňáková, která se po nedávném zdolání pražského půlmaratonu rozhodla zapojit do Pražské štafety a dávala tým modelek dohromady.

„Atmosféra byla skvělá a strhla mě natolik, že jsem těch 5 kilometrů uběhla za 22 minut a 7 sekund, můj osobní rekord. Mám velikou radost.“

I Tereza Skoumalová, Česká Miss World 2014, která na přípravu neměla mnoho času, byla se svým výsledným časem kolem 25 minut velmi spokojená. „Běželo se mi výborně. V posledních třech měsících jsem toho bohužel moc nenaběhala kvůli zdravotním problémům a psaní diplomky, tak jsem byla sama se sebou nad očekávání spokojená. Sport miluji a běhání je pro mě nejlepší způsob, jak se odreagovat a vyčistit si hlavu. Při závodu jsem se nechala strhnout atmosférou a užila si to,” pochvalovala si.

I Monika Leová se nesmírně těšila a chtěla si běh i Pražskou štafetu užít. Nechyběly jí odhodlání ani odvaha, ale jelikož ještě v dané odpoledne byla k vidění na televizní obrazovce, načasování bylo velmi těsné a měla běžet poslední úsek. Přesun ze studia, množství lidí i davy před Výstavištěm a současně příliš rychlé ostatní modelky hrály tentokrát proti ní a o pár minut jí start utekl.

„Mrzí mě to, těšila jsem se. Holky zkrátka běžely moc rychle,“ pronesla s nadhledem a úsměvem sympatická Monika, kterou doprovázel i snoubenec Martin. „Příště si to už určitě nenechám ujít.“ A kdo běžel místo ní? Její úsek nakonec běžely společně Eva Čerešňáková a Tereza Skoumalová, které podpořily jedna druhou i celý tým a daly si pětikilometrové kolečko ve Stromovce ještě jednou.

Reklama

Další články

Načítám