Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Fetovali, pili a měli další úlety. Tomu je ale dnes konec. Členové kdysi megapopulární chlapecké kapely Lunetic se vrací osm let po rozpadu na koncertní pódia s novou deskou. A Super.cz vám exkluzivně přináší světovou premiéru jejich nového singlu Na vlnách. Poslechněte si ji ve videu, ve kterém exkluzivně přinášíme také nové snímky Luneticu od Davida Krause.

Interpreti hitů jako je Máma, Chtěl bych tě líbat nebo Neplakej - mám tě rád se tři roky po vzkříšení bandu rozhodli natočit vlastní autorskou desku a koncerty ze začátku roku jim dávají za pravdu v tom, že jejich sláva ještě nepohasnula.

"Šílenství kolem kluků zdaleka nepolevuje. Holky na jejich vystoupeních paří a blázní, ohromně si jejich návrat užívají. A to zatím zpívali jen jejich staré věci. Až uslyší ty nové, asi budeme muset mít pojištění proti zboření sálu publikem," směje se spolupořadatel turné po patnácti městech (seznam míst ve fotogalerii) Zdeněk Obhlídal.

Nová píseň Na vlnách, v níž hlavní part jako za starých časů zpívá Vašek Jelínek, je sice také jako dřív o lásce, ale je vidět, že mládenci vyspěli a tak text nepůsobí lacině. Jejich hudba připomíná místy skupiny Chinaski, Ready Kirken nebo Divokej Bill. A kapela teď nestíhá přijímat nabídky rádií, které se perou o možnost nové songy bandu hrát.

"Uvidíme, jak to fanoušci přijmou. Podle mě potěšíme jak ty stávající, tak i nové. Hodně jsme si pohráli s texty a aranžemi písní," tvrdí Martin Kocián (47), po jehož odchodu v roce 2003 se kapela rozpadla. Na albu bude deset písníček, název zatím ale drží parta pětatřicátníků, z nichž někteří jsou již tatínky, pod pokličkou. Šestého září pořádají Lunetici tiskovku k turné a dvacátého října se v pražském SaSaZu uskuteční křest cédéčka, které aspiruje na ocenění Zlatá deska.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám